Snart kjem skiltet som regulerer «uvissekrysset»

Verftsvegen blir skilta som forkøyrsveg. Trafikken frå Langelandsvegen får permanent vikeplikt. (Arkivfoto: Steinar Hystad)

Statens Vegvesen er klar til å setja opp skilt som viser kven som har vikeplikta i krysset Langelandsvegen/Verftsvegen. På folkemunne gjeren omtalt som «uvissekrysset», då nokon kvar kan lura på kven som SKAL stoppa for kven.  Om litt kjem det eit skilt i enden av Langelandsvegen som klart fortel ein no svingar ut på Verftsvegen, som er fylkesveg og forkøyrsveg. Såleis blir det klart kven som har vikeplikt  

I brevet frå vegvesenet står å lesa:

«Høringsinstansene, politiet (Sør-Vest politidistrikt) og Stord kommune har mottatt skiltplanen på høring. Politiet har ikke kommet med innvendinger innen fristen. Kommunen har imidlertid bemerket at fylkesvegen bør vurderes som forkjørsveg i sin helhet pga. usikkerhet rund vikepliktsforhold ved større avkjørsler. Kommunen sin merknad er ikke tatt til følge, da vegens funksjon og trafikkmengden på den delen av strekningen som ikke forkjørsreguleres, endrer seg. I tillegg er vegoppmerkingen ved avkjørslene tydelig, slik at det ikke er tvil om hvem som har vikeplikt i henhold til trafikkregler §7.»